Instellingen

Oktoberfest keert terug!

Zo zag het feestje eruit in 2019.
Zo zag het feestje eruit in 2019. © RTV Nunspeet

NUNSPEET - De dirndl’s en lederhosen mogen weer uit de kast. Het Oktoberfest van Tafelronde 156 uit Nunspeet gaat dit jaar door en wel op zaterdag 9 oktober. Het is één van de eerste evenementen in de gemeente Nunspeet sinds lange tijd.

Voor de organisatie is het de grootste bron van inkomsten en met de opbrengst willen ze ook deze keer een lokaal goed doel ondersteunen. “We krijgen ieder jaar aanvragen binnen van organisaties die we graag willen helpen, maar de pot is nu leeg. Op deze manier hopen we geld in het laatje te krijgen om lokale initiatieven te ondersteunen”, vertelt Tafelaar Steven van de Kolk.

Toestemming voor het evenement was er al wel, de vraag lag meer in hoeverre het met de geldende maatregelen door kon gaan. Na de persconferentie van dinsdagavond is duidelijk dat er geen anderhalve meter afstand meer gehouden hoeft te worden. Wel moeten alle bezoekers die een ticket hebben ook een coronapas laten zien. “De ruim dertig meter lange tent biedt ruimte aan zeshonderd personen. We laten twee zijden open voor de ventilatie. Op deze manier moet het goed gaan. Het draaiboek ligt er al een tijdje”, aldus Steven.

In 2019 werd voor het laatst een Oktoberfest op de Markt gehouden. De tafels die voor 2020 waren gereserveerd zijn doorgeschoven naar 2021, waardoor al wat plekken zijn ingenomen. Desalniettemin blijven er nog steeds een kleine driehonderd kaarten beschikbaar. “We weten dat er veel animo voor is, maar willen de verkoop op een zo’n eerlijke manier laten verlopen. Daarom gaat waarschijnlijk dit weekend de webshop open waarop kaarten te bestellen zijn. Wel geldt wie het eerst komt, het eerst maalt.”

Bezoekers krijgen een ouderwets feest voorgeschoteld met een Duits tintje. Zo worden er schnitzels geserveerd, braadworsten, kartoffels en meer. Naast een optreden van De Harmonie, is er een DJ en komt zanger Marco Kraats optreden. Dit jaar is in samenspraak met de gemeente besloten geen kindershow vooraf te organiseren. Binnen twee weken wordt bekend welk goed doel dit jaar aan het evenement wordt gekoppeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!