Vijfdaagse coronaproof najaarskermis in Wijchen deze maand

Deze maand is er eindelijk weer kermis in Wijchen.
Deze maand is er eindelijk weer kermis in Wijchen. © Pixabay
WIJCHEN - Na een 2020 zonder najaarskermis is er deze maand weer kermis in Wijchen. Vanaf vrijdag 17 september tot en met dinsdag 21 september staan er ruim 40 attracties opgesteld langs de Kasteellaan in de achtertuin van Kasteel Wijchen. De kermis is opgedeeld in twee delen om de bezoekers zo veel mogelijk te spreiden in verband met de coronamaatregelen. Ook zijn er aparte in- en uitgangen naar en van het kermisterrein, een looproute die zorgt voor voldoende afstand en plekken waar men de handen kunt desinfecteren.

Beperkt programma

Met een beperkt programma wordt een najaarskermis dit jaar dus wel mogelijk gemaakt in Wijchen. Vrijdagmiddag om 15.00 opent burgemeester Marijke van Beek op de Kasteellaan de kermis. Op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.30 is de kermis prikkelarm voor mensen die wel van kermis houden, maar snel overprikkeld raken van alle indrukken. Er zal geen vuurwerk of lasershow zijn en geen uitgebreide kermiskrant. De feesttenten bij Sterrebosch en op het pleintje bij het oude gemeentehuis zijn gescheiden van het kermisterrein. Beide locaties moeten voldoen aan de geldende coronarichtlijnen. Op het kermisterrein is alcohol niet toegestaan en niet verkrijgbaar.

“Coronaproof en gezellig gaan samen”

Van Beek is blij dat er een kermis georganiseerd kan worden. “Gelukkig kan het feest dit jaar doorgaan. Ik weet zeker dat inwoners en mensen uit de omgeving naar uitkijken. Wel met de nodige voorzorgsmaatregelen. Coronaproof en gezellig gaan hier prima samen, maar alleen samen zorgen we dat het veilig is. Als iedereen zich aan de maatregelen houdt, wordt het weer een groot feest voor jong en oud. Met digitale borden worden ter plekke op de locaties tellingen bijgehouden om te monitoren hoeveel mensen er zijn en eventueel mensen te adviseren later terug te komen. Er is geen vaccinatiebewijs nodig, omdat het een doorstroomlocatie is."