Instellingen

Jongeren doen goed werk en klussen bij Philadelphia in Vierhouten

Jongeren klussen in Vierhouten
© Present Nunspeet
© Present Nunspeet
© Present Nunspeet

VIERHOUTEN - Tien dagen lang is er door Stichting Present een megaproject georganiseerd voor een groep van 19 jongeren van Worlds Servants. Het doel van Worlds Servants is eigenlijk bedoeld om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Meegaan met Worlds Servants is een avontuur dat je leven verandert, zowel letterlijk als figuurlijk.

Door mee te bouwen aan allerlei voorzieningen in het buitenland word je deel van de droom van mensen ver weg. Omdat het door corona niet mogelijk was om naar het buitenland te gaan, was de bestemming dit keer in Nederland. En omdat het doel van Present en Worlds Servants zoveel overeenkomen, was het bijna logisch om met elkaar samen te werken.

Er was een plek gevonden bij Halfweg Vierhouten Philadelphia, waar veel mogelijkheden waren om aan de slag te gaan met zowel sociale als praktische en creatieve projecten. De eerste dag bekeken ze de klussen en kregen ze een rondleiding bij Halfweg, waarna ze samen met wat cliënten aan de wandel zijn gegaan.

Er is dezer dagen heel hard gewerkt om zoveel mogelijk werk af te krijgen.

Zo zijn de hallen voorzien van een mooi kleurtje en er zijn bloesem en vlinders op muren geschilderd. De wand van een slaapkamer is van een vieze witte wand veranderd in mooi blauw met een vliegtuig. Een trampoline is ingegraven en alle gras is weer gekortwiekt.

Ook buiten Halfweg waren er projecten georganiseerd, om de groep ook te laten kennismaken met andere soorten projecten van Present. Zo werd er voor de kinderen van 'Één stap Verder' een zeer gezellige ochtend georganiseerd! Dat is een groep waar kinderen van statushouders aan deelnemen. Ze waren actief met gymtoestellen en zijn creatief aan de slag gegaan met verf.

En aan de Vitringaweg zijn er een paar tuinprojecten uitgevoerd: een kale heg is verwijderd, een schutting is geplaatst en is er rommel uit een tuin verwijderd. Deze locatie was in samenwerking met Omnia Wonen geregeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!