Lokaal

Elstenaren geven massaal voor vluchtelingen, maar spullen moeten opslag in

Ingezamelde spullen voor vluchtelingen in Elst
Ingezamelde spullen voor vluchtelingen in Elst © Facebook: Elst, sfeervol en gastvrij
ELST - Biko Schermer uit Leiden deed maandag 23 augustus een oproep aan alle inwoners van de de gemeente Overbetuwe voor een inzamelingsactie voor Afghaanse vluchtelingen. Ze kregen ontzettend veel spullen, maar die moeten allemaal de opslag in. Het Rode Kruis en de COA geven namelijk aan dat er eerst gefocust wordt op de acute crisisopvang én niet direct duidelijk is waar behoefte aan is.
De student geneeskunde die nu in Leiden woont, komt oorspronkelijk uit Elst. Hij zamelt spullen in voor Afghanen die in heel Nederland worden opgevangen, zoals op Heumensoord in Nijmegen. Hij had een ook een verzamelpunt gevonden, maar dat was lang niet genoeg.
"Het is zo veel, dat één garage niet meer genoeg is om alle spullen in op te slaan. Er is een scala aan heren-, dames-, kinder-, babykleding, sjaals, slippers, toiletartikelen, verzorgingsmiddelen, kinderboeken, kinderspeelgoed etc. opgehaald. Dank aan alle mensen die zich van hun beste kant hebben laten zien."
Omdat hij meer dan gepland heeft opgehaald, waren ze dringend op zoek naar nieuwe opslagruimte waar ze de spullen op kunnen slaan totdat er duidelijk is waar deze het beste terecht kunnen komen. Gelukkig hebben ze die ruimte inmiddels gevonden. Nu is het wachten op groen licht van het Rode Kruis en de COA, voor het daadwerkelijk afleveren van de spullen aan de Afghaanse vluchtelingen.