Lokaal

Welke straatnamen ontbreken er nog in Arnhem?

Het Fuckspad Arnhem
Het Fuckspad Arnhem © RTV Arnhem
ARNHEM - De Burgemeester Marcouchstraat, Bulutstraat of de Lieke Opdamstraat. Welke straatnaam ontbreekt er volgens jou in Arnhem? RTV Arnhem ging de straat op om dat te vragen.
De straatnamencommissie van Arnhem zoekt namelijk een nieuw burgerlid. Volgens de voorzitter van de commissie, Hein den Hartog, is het het leukste bijbaantje dat er is. RTV Arnhem helpt alvast met het zoeken van een nieuw burgerlid.
"Vrolijke bloemennamen", zegt Gaby. "Ik mis straatnamen van Nederlanders, die geen Nederlandse naam hebben. We zijn een multiculturele samenleving, maar dat zie je in straatnamen niet terug", vindt Lieke.
"De Bulutstraat", oppert Aytek. "Of de 'Burgemeester Marcouchstraat', volgens mij hebben we die nog niet", denkt Jelmer.
Het Fúckspad
In Arnhem zijn al enkele bijzondere straatnamen te vinden, waarvan je je tegenwoordig afvraagt of ze nog mogen, zoals het Fuckspad. Kunstenaar Martcel woont aan het Fuckspad en krijgt daar vaak opmerkingen over.
De straat is vernoemd naar een componist uit de achttiende eeuw, Valentini Fucks. Martcel neemt het voor meneer Fucks op: "Dat hij zo'n achternaam heeft, daar kan hij niets aan doen. Ik vind dat het Fuckspad gewoon kan blijven."