Lokaal

Beiaardconcert Cuneratoren Rhenen door Bob van der Linde

Bob van de Linde
Bob van de Linde © Cuneragilde
RHENEN - Op zaterdag 28 augustus 16:00-17:00 uur geeft Bob van de Linde een gastconcert op de beiaard van de Cuneratoren in Rhenen. Het is het vierde concert in een reeks van zes zomerconcerten, georganiseerd door het Cuneragilde.
Bob van der Linde is een jonge, talentvolle en veelzijdige beiaardier. Hij studeerde aan het Utrechts Conservatorium orgel, kerkmuziek en klavecimbel en aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort beiaardmuziek. Hij won prijzen op beiaardconcoursen en gaf concerten op beiaardfestivals in Duitsland, België, Spanje, Litouwen, Frankrijk, Zwitserland en Verenigde Staten. Momenteel is hij stadsbeiaardier van Arnhem, Groningen en Oudewater. Afgelopen jaren was hij betrokken bij theatervoorstellingen gericht op gezinnen met jonge kinderen. Onder meer in Museum Speelklok in Utrecht.
Zijn concertprogramma weerspiegelt zijn veelzijdigheid: klassieke muziek, moderne muziek en populaire filmuziek. Hij start met het Brandenburg concerto van Johann Sebastiaan Bach (1685-1750). Gevolgd door Sonate voor fluit door Carl Philip Emanuel Bach. Modern werk van Geert D’hollander en Jacques Maassen. Hij sluit af met filmmuziek, onder andere My favorite things uit de Sound of music. Hij maakte zelf alle arrangementen voor de beiaard. Zijn volledige programma staat op www.cuneragilde.nl/beiaard.
Er is luistertuin ingericht in de bloementuin van het Stadsmuseum Rhenen. Vrijwilligers van het Stadsmuseum serveren drankjes en hapjes. Na afloop kan hier ook kennis gemaakt worden met de gastbeiaardier. De toegang is gratis.
De volgende zomerbeiaardconcerten zijn op de zaterdagen 4 en 11 september.
Bron: Gemeentenieuws Rhenen