Lokaal

Bekveldse Kinderboerderij onderdeel Silo Tour

Bekveldse Kinderboerderij onderdeel Silo Tour
Bekveldse Kinderboerderij onderdeel Silo Tour © REGIO8 (archief
HENGELO - Kinderboerderij Feltsigt in Bekveld (gemeente Bronckhorst) is eind augustus een van de volgende plekken waar een deel van de Silo Art Tour gemaakt wordt. Na de lancering van het eerste kunstwerk in Aalten volgen de nieuwe locaties elkaar nu op.
"We vinden het heel leuk", laat Everlien Janssen namens Kinderboerderij Feltsigt weten. "Het gaat een hele mooie silo worden die gerelateerd is aan de omgeving." Het kunstwerk heeft te maken met het kringloopsysteem van het gebied, onder meer de dieren en de granen spelen daarbij een rol. Graffitikunstenaar Dopie start eind augustus met het onder handen nemen van de silo’s op het terrein van kinderboerderij Feltsigt in Hengelo. Met de start van het graffitistuk heeft de Silo Art Tour straks een kunstwerk in vier van de tien gemeenten waar uiteindelijk een verhaal uit de Achterhoek tot leven moet komen.
Street art-kunstenares Rosalie de Graaf uit Doesburg greep de uitdaging aan om in Aalten het eerste kunstwerk van te maken. Vier bekende Achterhoekers, waaronder Zwarte Cross-directeur Ronnie Degen en oud-BMX’er Jelle van Gorkom, kregen een schildering op de silo’s. Onlangs is in Winterswijk door kunstenaar Zenk One gestart met het beschilderen van twee hoge silo’s van veertig meter op het terrein van Sibelco in de Steengroeve. In de gemeente Lochem is kunstenaar TelmoMiel begonnen met de muurtekening op het Oocon-gebouw.