Lokaal

Zesde editie voor Tuxis Ede’s Best Run

Edes Best Run
Edes Best Run © Tuxis Ede’s Best Run
EDE - Op zondag 26 september organiseert Stichting Ede’s Best Run voor de zesde keer dé survivalrun van de gemeente Ede. Na een lang coronajaar zijn er inmiddels al ruim 600 sportievelingen ingeschreven voor dit nationale evenement, dat voorgaande jaren zo’n 1000 deelnemers trok. Als de situatie het toe blijft laten, zullen getrainde survival-atleten uit het hele land op deze dag tegen elkaar strijden in een 8 km lange race. Met wederom Tuxis als hoofdsponsor denkt de organisatie dit jaar weer een mooi evenement neer te kunnen zetten.
De Tuxis Ede’s Best Run is een survivalrun, een hardloopevenement met natuurlijke en uitdagende hindernissen. Deze run is geschikt voor zowel families als de geoefende survival-atleet. Survivalrun Bond Nederland zal ook weer dit jaar het parcours kritisch keuren om de wedstrijd op nationaal niveau mogelijk te maken, de Korte Survival Run (KSR). Naast de wedstrijdrun, is er ook een 4,5 km categorie voor ‘familie en kinderen’, en een run voor ‘groepen en recreanten’ (7-8 km). Dit jaar zal er voor de tweede keer een jeugd categorie zijn; de Jeugd Survival Run (JSR), een nationale wedstrijdrun voor jongeren van 10 tot en met 17 jaar.
Zoals de afgelopen vijf edities, vindt het evenement ook dit jaar plaats aan de Langekampweg in Ede. De plek waar Sport & Survival Team Ede al bijna 30 jaar aan de weg timmert. Hans en Dini Louwerse zijn daarin de kartrekkers en hebben van een kleine groep sportfanaten een bloeiende vereniging gemaakt. Vanuit de vereniging is de Stichting Ede’s Best Run ontstaan die zelfstandig het jaarlijkse evenement organiseert. Ruim 150 leden, zowel jeugd als volwassenen, staan dit jaar weer klaar om een prachtig parcours te bouwen rondom het buitensportterrein en het Veldhuizerbos.
De start en finish vinden plaats op het terrein van de Edese IJsvereniging en de wielerbaan van de Wielervereniging Ede maakt ook onderdeel uit van het parcours. De inschrijving is sinds juli jl. mogelijk. Ruim 600 sporters hebben zich inmiddels al aangemeld.

Survival

Survival is een strijd tegen de elementen. Tijdens de wedstrijden en trainingen zijn kracht, uithoudingsvermogen en techniek van essentieel belang. Door de toename aan populariteit van obstakel- en mudruns, is deze Oer-Hollandse sport de afgelopen jaren flink gegroeid. Momenteel sluit de bond zich aan bij NOC/NSF voor erkenning en telt deze meer dan 70 verenigingen in Nederland.

Tuxis

Tuxis levert innovatieve hosting-oplossingen en is dankzij het TCC (Tuxis Cloud Concept) een internationale speler op het gebied van IT infrastructuur. Dit is voor Tuxis het derde jaar dat ze hoofdsponsor zijn van de Ede’s Best Run. De organisatie is blij en trots met hen als hoofdsponsor.