Lokaal

Verlenging rijverbod Rijnkade Arnhem

Rijverbod Rijnkade
Rijverbod Rijnkade © RTV Arnhem
ARNHEM - Het rijverbod op de Rijnkade in Arnhem, is stilzwijgend verlengd. Het verbod werd ruim twee maanden geleden ingesteld vanwege de overlast in de avond en nacht op de Rijnkade. Die werd veroorzaakt door racende auto's en rondhangende mensen. De overlast op de Rijnkade is door de maatregelen voorbij.
Nu ligt er een advies bij burgemeester en wethouders om het inrijverbod definitief te maken, laat Erik Wiessenberg van Bewonersgroep Arnhems Hart weten. Tot die tijd blijven volgens hem de borden staan en wordt er gewoon gehandhaafd.

Extra vergunning voor parkeervergunninghouders

Omwonenden met een parkeervergunning zijn wel blij met het rijverbod maar balen van de parkeerproblemen waar zij nu mee kampen, want ook zij mogen na 16.00 uur niet meer de Rijnkade op. Omwonende Ruud Kessels: "Het blijft lastig dat je er tussen 6.00 en 16.00 uur op kunt rijden, maar er later niet af kunt."
Woordvoerder Wiessenberg van Bewonersgroep Arnhems Hart weet dat er gekeken wordt naar een oplossing voor parkeervergunninghouders. "We gaan kijken met omwonenden dat ze daar gewoon mogen parkeren. Misschien dat ze een papieren kaart kunnen krijgen, waardoor het wel kan."

Boete voor omwonende

Door het rijverbod heeft Kessels namelijk al een boete te pakken. Toen hij eens om 16.20 uur de Rijnkade opreed. "Dat vind ik toch wel erg vervelend als parkeervergunninghouder. Bewoners worden in die zin gedupeerd", vindt Kessels. "Ik wil niet afhankelijk zijn van een handhaver."