Lokaal

Stadionspeaker NEC: “Dit elftal kan twaalfde worden.”

Gerry van Campen in het Goffertstadion
Gerry van Campen in het Goffertstadion © RN7
NIJMEGEN - NEC-stadionspeaker Gerry van Campen heeft alle vertrouwen in de selectie van de Nijmeegse club. Een twaalfde plaats zou er volgens Van Campen in moeten zitten. Vrijdag mag hij weer in actie komen, als NEC de eerste thuiswedstrijd van het seizoen speelt, tegen PEC Zwolle.
Tekst gaat verder onder de video:
Sinds 1997 is Van Campen al stadionspeaker. Hij presenteerde dat jaar de allereerste open dag van NEC, en werd vervolgens door toenmalig voorzitter Hans van Delft gevraagd als stadionspeaker. We leggen hem alvast twee moeilijk uitspreekbare namen van Eredivisiespelers voor. Van Campen slaat zich er aardig doorheen. Amoros Nshimirimana (Willem II) en Pawel Bochniewicz (Heerenveen). “Nshimirimana, die vind ik wel leuk. Laat maar komen!”

Eindelijk weer publiek

Van Campen heeft misschien wel nog meer zin in het nieuwe seizoen dan andere jaren. Het afgelopen seizoen, met een lege Goffert, was moeilijk: “In m’n eentje in een stadion, schreeuwen voor mensen die thuis aan het kijken zijn. Dus ik ben heel blij dat het straks gewoon weer vol zit.”
Alle wedstrijden zijn hem lief, maar kijkt uiteraard het meest uit naar de dag waarop de aartsrivaal uit Arnhem op bezoek komt. “Die spanning, die rivaliteit, dat vind ik fantastisch. Ik hoop dat we dat nu weer heel veel jaar achter elkaar mogen meemaken.”
De wedstrijd tegen PEC Zwolle begint vrijdag om 20.00 uur, en is natuurlijk live te volgen via RN7 radio.