Lokaal

Bouw nieuwe complex de Wiltsangh loopt op schema

Bouw nieuwe complex de Wiltsangh op schema
Bouw nieuwe complex de Wiltsangh op schema © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Met de bouw van het nieuwe complex op de Wiltsangh gaat het prima en loopt alles volgens schema. Tijdens de bouwvak nam RTV Nunspeet samen met wethouder Mark van de Bunte een kijkje.
In mei/juni van 2021 zijn ze gestart en nu is er al goed zichtbaar wat voor ruimte het nieuwe complex straks in beslag gaat nemen en hoe groot het eigenlijk gaat worden.

Met bouw nieuw zwembad € 17.000.000,- gemoeid.

Met de bouw van het nieuwe zwembad, sporthal en turnhal is een bedrag van € 17.000.000,- gemoeid. De gemeente had ook kunnen kiezen voor de renovatie van De Brake. Mark van de Bunte zegt:” Als je daar geld in gaat steken, vervang je eigenlijk onderdelen van een oldtimer en de kap en de omhulsel blijven het zelfde. Waarom dan niet hoogwaardig nieuwbouw met de nieuwste technieken die je toe kan passen?”

Complex geheel energieneutraal

Het nieuwe gebouw is straks geheel energieneutraal. De warmte gaat opgewekt worden op de locatie door middel van zonnepanelen die op het dak van het nieuwe complex liggen. De stroom komt van het terrein van de voormalige kijktuinen. Op dat terrein komen gebouwen en op het achterste gedeelte komen zonnepanelen die stroom geven om het zwembad te verwarmen.

Oplevering najaar 2022

De bouw neemt 14 tot 16 maanden in beslag en de oplevering staat voor het najaar van 2022 gepland.