Lokaal

Crowdfundactie voor rolstoelbus voor Jelani

Crowdfundactie voor rolstoelbus voor Jelani
Crowdfundactie voor rolstoelbus voor Jelani © REGIO8
'S-HEERENBERG - Ashmita Bajnath uit ’s-Heerenberg is genoodzaakt om een rolstoelbus te kopen, zodat ze op een goede manier voor haar verstandelijk beperkte zoon kan blijven zorgen. De moeder van de zevenjarige Jelani is daarom een crowdfunding gestart.
"Mijn huidige auto voldoet niet meer, omdat Jelani altijd in zijn rolstoel vervoerd moet worden", vertelt Bajnath. "Hij heeft veel epileptische aanvallen en slaapt achttien uur per dag." Jelani is geboren met twee zeldzame genafwijkingen, CACNA-1A en GRIN2B. Hij heeft daardoor onder andere autisme, lage spierspanning, een ontwikkelingsachterstand en epilepsie. "Het is heel zwaar", laat Bajnath weten. "Hij heeft in de nacht zo’n zeven tot acht aanvallen. Dat betekent dat ik de hele nacht bezig ben met hem te stabiliseren en met het verschonen van zijn bed, want hij laat dan alles gaan."
Op dit moment moet Bajnath haar zoontje in en uit de bus tillen, terwijl zij dat eigenlijk niet mag. "In september krijg ik een grote operatie waardoor ik zes weken uit de roulatie zal zijn. Daardoor mag ik nu, maar ook na de operatie niet tillen", vertelt de moeder van Jelani. "Hij weegt nu bijna 30 kilo en wordt steeds groter, dat is lastig want als ik hem vervoer dan slaapt hij. Ik moet hem dan uit de auto tillen, de rolstoel uit de auto tillen en dat is momenteel heel lastig."

Tussenstand

De teller van de crowdfunding staat op dit moment op 730 euro. De bus kost zo’n 34.000 euro en daarvan moeten ze een groot gedeelte zelf betalen. "De gemeente vergoedt de aanpassingen, de rest moet ik er zelf bij doen", vertelt Bajnath. "Dat is de reden voor de crowdfunding, ik ben een alleenstaande moeder en heb het geld niet." Als het streefbedrag van de crowdfunding niet wordt gehaald, hoopt Ashmita dat er fondsen zijn waarmee zij het resterende bedrag kan betalen om op die manier de bus voor Jelani alsnog te kunnen realiseren.