Lokaal

Keltische muziek bij Celtic Fields in Wekerom

Kelten bij de IJzertijdboerderij in Wekerom
Kelten bij de IJzertijdboerderij in Wekerom © Ellen Bouter
WEKEROM - The Coincidences speelden ooit het project The Field op de celtic fields aan de Panoramaweg als onderdeel van Woest en Bijster. Nu op zaterdagmiddag 28 augustus een vernieuwde en extended versie bij de IJzertijd boerderij en celtic fields in Wekerom met bijzondere outfits (made by Ellen Bouter). The Field is een ode aan het verre verleden van deze bijzondere plek. Er wordt naast gebruikelijke en bijzondere instrumenten ook gebruik gemaakt van klankobjecten gemaakt door de Bennekomse instrumentenbouwer Peter Eijsten.
Door een bijdrage van het landelijk Fonds Podiumkunsten kunnen we de korte voorstellingen (ca. 30-40 minuten) gratis aanbieden. Per keer kunnen ca. 30 á 40 personen de voorstelling bijwonen. Om te reserveren graag uw email adres achterlaten op de contactpagina van de website www.thecoincidences.nl
De roots van The Coincidences liggen in Woest en Bijster Land. Een oude benaming voor de Zuid Veluwse heidevelden grenzend aan de veengebieden in de Rijn Vallei. De Celtic Fields in deze omgeving verbergen een meer dan 3000 jaar oude cultuur. Soms borrelen melodieën op uit het trillende veen en vormen een inspiratie voor eigen nummers van de band. Voor het overige is de muziek vooral gericht op Ierse en Schotse tradities.