Lokaal

ZomerVakantieDag voor jeugd in Gendringen

ZomerVakantieDag voor jeugd in Gendringen
ZomerVakantieDag voor jeugd in Gendringen © REGIO8 (archief
GENDRINGEN - Verenigingen uit Gendringen hebben de handen ineen geslagen om de lokale jeugd een leuke dag te bezorgen nu onder meer de kermis en de KiVaDa door corona in het water vallen. Op 25 augustus wordt daarom de allereerste ZomerVakantieDag georganiseerd.
"Onze kinderen hebben ook dit jaar weer veel activiteiten moeten missen", aldus Patricia Hoogeveen, organisator van de ZomerVakantieDag. "Dat is vooral vervelend voor kinderen die normaal al moeite hebben om mee te doen, bijvoorbeeld omdat hun ouders het financieel niet breed hebben." De organisator merkt dat veel kinderen vereenzamen nu zij zes weken zomervakantie hebben en de reguliere uitjes door corona wegvallen. "Kinderen raken angstiger, doen geen sociale vaardigheden op en voelen zich buitengesloten", aldus Hoogeveen. "Ieder kind heeft recht op een leuke dag."
Onder meer VV Gendringen, Ondernemersvereniging Gendringen en de plaatselijke scouting hebben de handen ineen geslagen om de ZomerVakantieDag te organiseren. Om de dag ondanks corona te kunnen realiseren hebben zij met een aantal zaken rekeningen moeten houden. "Overnachten is risicovol, dus dat doen we niet", vertelt Hoogeveen. "We hebben een groot voetbalveld en delen kinderen op in 'bubbels' ieder groepje krijgt een kleur en een begeleider, dan is de kans op verspreiding minder groot."

Blij koppies

De organisator hoopt dat de kinderen volgend jaar weer naar de kermis en de KiVaDa kunnen: "Dit is geen alternatief voor die activiteiten, maar een extraatje." Volgens Hoogeveen hoeft de Gendringse spel- en doedag echter niet eenmalig te zijn: "Het gaat om de blije koppies van de kinderen en als blijkt dat het voor hen een groot succes is, waarom dan niet volgend jaar nog een keer?"

Voor alle kinderen

Op woensdag 25 augustus zijn kinderen van zes tot twaalf jaar die wonen of verblijven in Gendringen welkom op het terrein van VV Gendringen om deel te nemen aan de spel- en doedag. "Deze dag is voor alle kinderen gratis", vertelt Hoogeveen. "Juist om geen onderscheid te maken. Iedereen mag meedoen."