Lokaal

LKQ Fource neemt HAMU Automaterialen over

Op de
Op de Hans Mulder (links) en Johan van der Hoeven © Jos Veldhuisen
NUNSPEET - LKQ Fource heeft met de aandeelhouders van HAMU Automaterialen, Otogros en A28 Autocombinatie overeenstemming bereikt over de overname van de automaterialengrossier.
HAMU is een langlopende partner van LKQ Fource en met negen vestigingen al meer dan 25 jaar een belangrijke leverancier voor universele autobedrijven en merkdealers op de Veluwe, in Gooi- en Eemland en in Flevoland. HAMU is met een geschatte jaaromzet van 30 miljoen euro plus één van de grootste onafhankelijke automaterialengrossiers van ons land. Met de negen vestigingen in Nunspeet, Harderwijk (tevens hoofdkantoor), Veenendaal, Hattemerbroek (inclusief een centraal bandenhotel), Nijkerk (A28 Autocombinatie), Amersfoort, Almere, Apeldoorn en Kampen zal HAMU na de overname nadrukkelijk de regio midden-Nederland voor LKQ Fource gaan versterken.

Logische stap

Hans Mulder HAMU-eigenaar, en zijn vrouw Mariella, hebben de verkoop van hun onderneming weloverwogen genomen. Hans Mulder: “HAMU Automaterialen is een gezond bedrijf waar wij enorm trots op zijn. Toch zijn wij er van overtuigd dat onderdeel worden van een grote Europese marktpartij in de automotive aftermarket het beste is voor onze klanten en medewerkers. De overdracht van onze bedrijven aan LKQ Fource is een logische stap voor ons. Onze organisatie en de manier waarop wij werken sluit naadloos aan bij het netwerk van LKQ Fource. Met vertrouwen draag ik de sleutel over. ”

Directeur LKQ Fource is blij

Johan van der Hoeven, directeur LKQ Fource: ”We zijn blij met de toevoeging van de HAMU-bedrijven en haar medewerkers aan onze organisatie. De samenwerking is altijd positief geweest en HAMU heeft bewezen een sterke speler te zijn in haar regio. We zullen met elkaar zorgen dat die positie behouden blijft en versterkt wordt.”

Onder voorbehoud

De afronding van de transactie is nog onder voorbehoud van goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt. De partijen zijn overeengekomen geen details over de overnameprijs bekend te maken.