Lokaal

Groot datalek bij Radboud ontdekt

Het Radboudumc ontdekte zelf het datalek
Het Radboudumc ontdekte zelf het datalek
NIJMEGEN - Het Radboudumc heeft zelf een datalek ontdekt waarbij gegevens van eigen medewerkers en partnerorganisaties betrokken zijn. Het lek is inmiddels gedicht en er zijn ook maatregelen genomen om herhaling en verdere schade te voorkomen.
Door menselijk handelen zijn accountgegevens van mensen met een Radboud-werkplek op internet terecht gekomen. Het zou gaan om (inlog)namen, e-mailadressen en telefoonnummers. Er zijn geen patiëntgegevens of andere bijzondere persoonsgegevens openbaar geworden. Applicaties van de ICT-omgeving, zoals het elektronisch patiënten dossier, zijn niet in gevaar geweest.

Onderzoek loopt nog

Het datalek is gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens laat het Radboud weten. Er loopt nog een onderzoek naar de precieze toedracht, impact en de getroffen personen. Deze mensen ontvangen hier de komende dagen persoonlijk bericht over, licht het Radboud in een persbericht toe.
“Digitale veiligheid is een groot goed, zeker in de zorg, en heeft voortdurend onze aandacht”, aldus Mark Janssen, lid Raad van Bestuur. “We vinden het enorm vervelend dat we er desondanks niet in geslaagd zijn dit incident te voorkomen. Onze welgemeende excuses aan alle collega’s en partnerorganisaties die overlast ervaren als gevolg van deze situatie.”