Lokaal

Kersverse Kampioenen op de Weg willen ook vlammen op Baan in Heerde

HEERDE - Zaterdag 7 augustus zijn Glenn Nijenhuis en Elisa Dul Nationaal kampioen geworden op het NK Weg en Marathon in Rotterdam. Beide kampioenen zullen ook aan de start staan in Heerde op 27 en 28 augustus waar dan gestreden zal worden om de Nationale titels op de baan.
Glenn Nijenhuis was de sterkste op de 100 meter. In een rechtstreeks duel wist hij de regerend kampioen Rémon Kwant voor te blijven en zo mocht hij het kampioensshirt in ontvangst nemen op het podium, samen met de gouden medaille.
Later op de dag wist Elisa Dul de titel op de marathon te behalen. Al vroeg in de wedstrijd wist Dul samen met Maya de Jong en Beau Wagemaker een voorsprong te pakken die steeds iets verder werd uitgebreid. Het drietal wist tot de finish het peloton voor te blijven. In de eindsprint was het lid van Skeelerclub Oost Veluwe veruit de sterkste van het drietal en wist zo overtuigend de titel binnen te halen.
Naast deze twee lokale favorieten uit Heerde en Oene waren er meer leden van de club uit Heerde die met medailles te terugreis uit Rotterdam konden aanvaarden. Rémon Kwant die op de 100 meter net tekort kwam op Nijenhuis wist op de One Lap de uitslag net om te draaien hier Glenn te verwijzen naar de tweede plaats. Bij de Kadetten Meisjes begon voor Jette Beek het toernooi niet zo goed, op het natte asfalt ging ze in de eerste rit van de dag op kop liggend onderuit in de bocht, ze wist dit later weer goed te maken met een zilveren medaille op de puntenkoers en op de 100 meter met een bronzen plak.
Oldebroeker Ewout Beijeman wist op de lange afstanden (puntenkoers en marathon) de gouden medaille te bemachtigen, een geweldige opsteker voor deze jongen die zich de laatste tijd steeds sterker weet te manifesteren. Rens Nieuwenhuis wist bij de Junioren A een tweetal medailles binnen te halen op de sprintnummers. 2x zilver op de One Lap en de 100 meter mochten mee naar Grafhorst. En Loes Busser mocht bij de Junioren A Dames 2 bronzen medailles op One Lap en Marathon gingen mee in de koffer naar Diepenveen. Bij de Senioren Heren wisten Crispijn Ariëns (Heerde) en Gary Hekman (Kampen) beslag te leggen op zilver en brons bij de Puntenkoers. Bij de marathon waren beide mannen ook kanshebber op eremetaal maar daar werd de wedstrijd voortijdig beëindigd in verband met onweer, en zo was er dus voor de Heren Senioren geen medaille. Er wordt nu gekeken om de marathon voor de Heren later in het seizoen alsnog volledig te verrijden.