Lokaal

Oudste makelaarsfamilie van Nunspeet viert 80-jarig jubileum

AartJan de Jong.
AartJan de Jong. © RTV Nunspeet
NUNSPEET - Van de Loosdrecht Makelaars in Nunspeet viert feest. Ze bestaan maar liefst tachtig jaar. Een familiebedrijf met AartJan de Jong (57) aan het roer als derde generatie.
Met trots vertelt AartJan over het ontstaan van het bedrijf. “Mijn opa, Aart van de Loosdrecht heeft in 1941 zijn makelaarsdiploma gehaald. Na eerst gewerkt te hebben bij een kruidenierszaak besloot hij om totaal wat anders te doen en is de studie makelaardij gaan volgen.”
Tijdens de oorlogsjaren was het qua werk in makelaarsland rustig, maar tijdens de wederopbouw begon het bedrijf echt te lopen. In de jaren zestig sloten meer familieleden zich aan. “Eerst kwam m’n oom in de zaak en anderhalf jaar later mijn ouders. Mijn vader is enkele jaren later makelaar geworden, waar hij voorheen onder andere de boekhouding en assurantiën verzorgde. Mijn moeder, de dochter van Aart van de Loosdrecht, hield zich vooral met het financiële aspect bezig”, vertelt AartJan.
Zelf trad AartJan aan in 1988. Hoewel hij eerst ambities had in de kleding- en schoenenbranche, is hij na het verzoek van zijn vader toch gaan nadenken over een carrière switch. “Als ik maar met mensen om mag gaan, dat vind ik heel interessant.”
Sinds 1948 heeft de familie altijd kantoor gehad in het huidige pand aan de FA Molijnlaan. AartJan is hier zelfs geboren. “Ik richt me op woning- en bedrijfsmakelaardij”, aldus AartJan. In 1998 heeft hij het bedrijf overgenomen. Zijn echtgenote Hanneke de Jong nam toen het financiële gedeelte over van zijn moeder.
Naast de verkoop van woningen en panden wordt ook advieswerk op het gebied van projectontwikkeling gegeven. AartJan: “In de veelzijdigheid van ons werk ligt ook de kracht van ons bestaan. Vooral bij jezelf blijven en meegaan met de tijd.”
Anno 2021 bestaat het team verder uit Jarik Niebeek, kandidaat makelaar en tevens de toekomst van het bedrijf. Dinie van Olst en Afra Lammerts van Bueren zijn de secretaresses en Hanneke de Jong regelt de financiën.
Het 80-jarig bestaan wordt klein gevierd met een gebakje en een kopje koffie. Wellicht dat er later in het jaar nog wat extra aandacht aan wordt besteed.