Lokaal

Gemeente Oldebroek sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst
De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst © Gemeente Oldebroek
OLDEBROEK - Vanaf donderdag 5 augustus is de gemeente Oldebroek gaan samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Een samenwerkingsovereenkomst is daarvoor getekend door Burgemeester Haseloop – Amsing en mevrouw Krijnen, woordvoerder van het meldpunt. De gemeente gaat nu relevante signalen over criminaliteit en fraude ontvangen in Oldebroek.

Gemeente Oldebroek wil weerbaar zijn

De samenwerking vergroot de informatiepositie van de gemeente en deze kan daardoor meer doen tegen de georganiseerde criminaliteit. Burgemeester Haseloop – Amsing: “De gemeente Oldebroek wil weerbaar zijn en signalen over criminaliteit vroegtijdig herkennen en ontvangen, dat helpt ons om problemen goed aan te kunnen pakken. Meldingen van Misdaad Anoniem helpen ons hierbij. Inwoners en ondernemers in onze gemeente zien en horen ontzettend veel. Die informatie kunnen we goed gebruiken in onze aanpak, waarin we samen met partners als de politie samenwerken’.

Anonimiteit van de melder staat altijd centraal

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Zij ontvangen meldingen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. Karin Krijnen: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar wel op zo’n manier dat de melder buiten beeld blijft.”

Zeven dagen per week bereikbaar

Meld Misdaad Anoniem is zeven dagen per week bereikbaar via 0800 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op meldmisdaadanoniem.nl/melden.