Instellingen

Indonesië Festival In Wageningen brengt cultuur en ondersteunt mooie doelen

Festival Indonesië
Festival Indonesië © City of Cultures

WAGENINGEN - Stichting Wageningen City of Cultures organiseert, in het kader van de Wageningse Cultuurzomer, van 18 tot en met 21 augustus het tweejaarlijks cultureel festival, met Indonesië als thema

Verdeeld over de Parktuin van Theater Junushoff en het Torckpark is, ‘Corona-proef’, een mooie mix geprogrammeerd van heden en historie en cultuur, o.a. muziek, beeldende kunst, dans en film. Vanaf 18 augustus verzorgt de Stichting samen met ‘Rumah Kita’ en kunstenaars een expositie in de Grote Kerk en de foyers van Junushoff.

Op de Grote Markt, voor de Kerk, starten Indonesische ‘PPI studenten’ met authentieke Angklung muziek. Bij Junushoff klinkt vrijdagmiddag op het voorplein Gamelan muziek en op zaterdagochtend is er een Angklung workshop voor kinderen. Wageningen wordt een weekend lang verrijkt met Indonesische cultuur.

Expositie

De Junushoff expositie bevat videobeelden met Indonesische dans, schilderijen, doeken, boeken, sieraden en muziekinstrumenten uit Indonesië, om naar te kijken en te kopen. Twintig procent van de opbrengst gaat naar een tehuis voor vrouwenopvang, Rumah Aman, op Sumatra. In de avonduren is er op donderdag 19 augustus o.a. muziek van de Bersama Lagi Boys, Indonesische dans door studenten van de WUR, een lezing over de Indonesische historie door prof. Fridus Steijlen en introduceert oud-burgemeester Geert van Rumund de indrukwekkende voorstelling, ’Het land van Toen’ van Amber Nefkens. Samen met Movie W vertoont de Stichting op vrijdagavond in het Torckpark de film ‘Bumi Manusia (Aarde der Mensen)’, geïntroduceerd door Bob Hammink.

David van Reybrouck

Op zaterdag 21 augustus gaat de schrijver en journalist David Van Reybrouck, bekend van o.a. zijn nieuwste boek Revolusi, in gesprek met Diederik van Vleuten, bekend theatermaker, over Indonesië. De zaterdagavond wordt afgesloten met de band, JiMy Glasmacher, muziek geïnspireerd op zijn Indonesische achtergrond. Het Indonesië festival wordt gesteund door de Gemeente Wageningen, het Wagenings Nut en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.

Goede doelen

Stichting City of Cultures steunt twee goede doelen. Met o.a. twee Indonesische buffetten in Junushoff gesponsord door ‘Food of Cultures’ en Indonesische hapjes van ‘Radjawali’ in het Torckpark wordt het Indonesische doel ondersteund. Het tweede doel is het “Droomreisje” voor Wageningse kinderen met hun ouders, die nooit op vakantie gaan, naar de Efteling. Het droomreisje wordt mogelijk gemaakt door privé donaties en sponsoring door diverse organisaties.

Programma en reserveringen: https://cityofcultures.com/

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!