Instellingen

Nijmeegse studenten met medische beperking krijgen meer toeslag

De gemeente Nijmegen verhoogt de studietoelage van 150 naar 300 euro
De gemeente Nijmegen verhoogt de studietoelage van 150 naar 300 euro © RN7

NIJMEGEN - Nijmeegse studenten die niet kunnen bijverdienen naast hun studie vanwege hun medische beperking, kunnen nu meer studietoeslag krijgen. Vanaf het nieuwe studiejaar 2021-2022 wordt het maandelijkse bedrag door de gemeente verhoogd van € 150,- naar € 300,-.

De verhoging van de toeslag is een onderdeel van het wetsvoorstel ‘Breed Offensief’, maar dit voorstel is vanwege de val van het kabinet, uitgesteld tot 1 januari 2022. Gemeenten mogen op verzoek van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wel alvast vooruitlopen op de wetswijziging. Petra Molenaar, wethouder Werk en Inkomen van de gemeente Nijmegen legt uit: “Met dit bedrag wordt het makkelijker voor studenten met een beperking om hun studie af te ronden. En dat is belangrijk, want het vergroot ook hun baankansen.”

Regeling participatiewet

De Individuele studietoeslag is een regeling in de Participatiewet voor studenten en scholieren van 18 jaar en ouder die vanwege een structurele medische beperking geen inkomsten uit arbeid kunnen verwerven naast hun voltijd studie. De toeslag kan vanaf nu - 1 maand voor het begin van het nieuwe studiejaar - worden aangevraagd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!