Lokaal

80-jarige Mijnheer Jaap uit Millingen stijgt op naar grote hoogte

Mijnheer Jaap is klaar om op te stijgen
Mijnheer Jaap is klaar om op te stijgen © Karola Hendriks
MILLINGEN AAN DE RIJN - Het was een van de punten op de bucketlist van Jaap Mulder, in Millingen beter bekend als Mijnheer Jaap. Een vlucht met een luchtballon. Bureau SIM liet deze wens in vervulling gaan en Jaap maakte dinsdagavond een ballonvaart van Nijmegen naar Grave.
De vaart zou al eerder plaatsvinden maar door corona en slecht weer werd dit verplaatst naar afgelopen dinsdag. De ballon steeg op vanaf het Goffertpark in Nijmegen en Mijnheer Jaap vloog in gezelschap van mensen van SIM richting Grave.

Bucketlist

Tijdens een eerder gesprek met bureau SIM werd Jaap gevraagd naar zijn dromen. "Mijn grootste droom is dat mijn gezondheid stabiel blijft en ik wil 100 jaar worden. Natuurlijk voel ik dat mijn gezondheid achteruit is gegaan, maar ik ben een positief mens en neem het leven zoals het komt. Van het leven genieten en inhalen wat ik zo heb gemist. Dat is voor mij belangrijk. Daarom heb ik samen met SIM een bucketlist gemaakt! Dat is een Engels woord en betekent wensenlijst. Nog nooit heb ik de zee gezien, ben ik naar de Efteling geweest of heb ik gevlogen. Dat staat nu allemaal op mijn bucketlist genoteerd", aldus de tachtigjarige. "Én een geheimpje. Ik had me samen met SIM ook ingeschreven voor het programma ‘De wereld rond met 80-jarigen' maar ze hebben mij niet uitgenodigd. Dat vond ik best wel jammer maar wie weet lezen ze dit interview want volgend jaar word ik 80 jaar."

Bureau SIM

Bureau SIM in Millingen aan de Rijn, heeft als missie senioren te ondersteunen in de kwaliteit van hun leven, waardoor zij langer en gelukkiger in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven wonen. "De senioren zullen zich bij ons veilig en vertrouwd voelen. Wij hebben namelijk voor elke senior blijvende persoonlijke aandacht, waarbij de cliënt wel zelf de regie blijft behouden."
Omroep Berg en Dal TV was erbij en maakte onderstaande reportage.