Lokaal

Last van spierpijn? Probeer dry needling!

Last van spierpijn? Probeer dry needling!
Last van spierpijn? Probeer dry needling! © Pexels
NUNSPEET - Dry needling wordt steeds populairder en ook mensen uit Nunspeet kiezen vaker voor deze behandeling. Dry needling is een behandeling waarbij een zeer dunne naald gebruikt wordt om in een spier te prikken.
Deze naald is “droog” en bevat dus geen vloeistof. Om die reden wordt deze techniek ook wel dry needling genoemd. Ben jij benieuwd naar wat dry needling precies is en waarom je voor deze behandeling zou kunnen kiezen? Lees dan verder!

Wat is dry needling?

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, is dry needling een behandelmethode waarbij er met een dunne naald in een spier geprikt wordt. Dit gebeurt echter op zeer specifieke plekken, trigger points genaamd. Door deze plekken met een naald te prikken, ontstaat er een spierreflex. Eerst spant je spier zich aan, maar hierna zal de spier zich snel ook weer ontspannen. Als je last hebt van stijve spieren, dan kan het een goed idee zijn om voor dry needling te kiezen. Zo verdwijnt de pijn een langere tijd. Dry needling zelf doet overigens niet veel pijn.

Hoe voelt dry needling?

De meeste mensen vinden het maar een eng idee dat zij met een naald geprikt worden. Echter, doet dry needling helemaal niet zoveel pijn als je wellicht zou denken. De naald die gebruikt wordt is namelijk ontzettend dun. Er zijn veel fysiotherapeuten, zoals fysio Franeker en dry needling Leeuwarden, die gebruikmaken van deze techniek. Stuk voor stuk maken deze therapeuten gebruik van een zeer dunne naald. Omdat de specialist altijd een zeer dunne naald gebruikt, voel je bijna niet dat er in je huid geprikt wordt. Pas zodra de naald je spier bereikt, voel je dit even. In eerste instantie voelt dit als een heftige spierkramp. Dit houd meestal niet veel langer dan 30 seconden aan. Na het prikken kun je ook nog even last hebben van spierpijn. Zodra die spierpijn voorbij is heb je, als het goed is, veel minder last van je spieren dan voor de behandeling.

Dry needling tegen pijn

Dry needling gebruik je dus om pijn in het lichaam tegen te gaan. Uiteraard kun je niet iedere vorm van pijn tegengaan door middel van deze techniek. Pijnklachten die met je spieren te maken hebben, zijn door middel van deze techniek vaak wel te verhelpen. Het is overigens goed om te weten dat dry needling absoluut niet hetzelfde is als acupunctuur. Bij acupunctuur worden de naalden minder diep in het lichaam ingebracht. De naalden blijven bij acupunctuur bovendien voor een langere tijd in het lichaam zitten.

Waar kun je terecht voor dry needling?

Dry needling wordt vaak door fysiotherapeuten gedaan. Maak bijvoorbeeld een afspraak bij de fysiotherapeut in Nunspeet of voor fysiotherapie in Leeuwarden, er is altijd wel iemand beschikbaar in jouw regio. Als je er zeker van wilt zijn dat de behandeling goed wordt uitgevoerd en dat de specialist een goede service verleent, kun je het best even recensies lezen op het internet. Zo weet jij al snel waar je het best terecht kunt voor dry needling.
Als je veel last hebt van kramp in je spieren, dan is het zeker aan te raden om voor dry needling te kiezen!