Lokaal

Festival Hoogte80 gaat 'gewoon' door

Uitvoering EINDLAND
Uitvoering EINDLAND © Judith Zwikker
ARNHEM - Het festival van Hoogte80 in Arnhem gaan gewoon door, ondanks de nieuwe strikte voorwaarden voor festivals. In september is er tien dagen lang de voorstelling EINDLAND van theatergroep ECHO te zien in de ASM Haven.
"De nieuwe maatregelen zitten ons niet in de weg", zegt Rik Veldhuizen van Hoogte80. “Het is een voorstelling op anderhalve meter en buiten. Daarnaast is er een randprogramma en kunnen bezoekers wat eten." Veldhuizen houdt daarbij rekening met de maatregelen die al eerder aangekondigd waren voor voorstellingen met een vaste zitplaats. "We moeten wachten op de volgende persconferentie, als we dan meer mogen is dat mooi meegenomen."
Publiek hoeft zich niet te laten testen als ze in september naar de voorstelling willen, in tegenstelling tot ééndaagse festivals. "Het is zonder testen voor toegang omdat de anderhalve meter gewaarborgd wordt", zegt Veldhuizen. "Wij verzorgen het programma om de voorstellingen van ECHO heen, maar ook daar gaan we de afstand handhaven en met zitplekken werken."

Voorstelling gaat in reprise

De voorstelling EINDLAND van theatergroep ECHO is al tien jaar oud en gaat in Arnhem in reprise. "De recente ontwikkelingen in de wereld laten goed zien dat het thema van EINDLAND, hoe ziet het leven eruit ziet na het einde, relevanter is dan ooit. Daarom moesten we deze voorstelling wel opnieuw uitbrengen", aldus de theatergroep.
Het stuk is wel geactualiseerd. "EINDLAND anno nu is een bewerking van het oorspronkelijke stuk, waarin de actualiteit die onze meest bizarre verbeelding overtreft, nog meer een plek krijgt", aldus de theatergroep. EINDLAND wordt opgevoerd tussen 8 en 19 september in de ASM Haven in Arnhem.