Instellingen

Reisorganisaties ontdekken Gelderse land

BERG EN DAL - In coronatijd gaan veel mensen op vakanties in eigen land. Reisorganisaties ontdekken het Gelderse land. Zo biedt Travels For You (HAT) een fietsvakantie van vier dagen in Oost-Nederland rond Nijmegen met een uitstapje naar Duitsland. De gasten verblijven in Fletcher hotel Erica in Berg en Dal.

Ze kunnen elke dag een fietstocht maken. De routes gaan onder andere door de Ooijpolder, naar Groesbeek en Kranenburg. Ook is er een wijnroute uitgestippeld. De tochten zijn tussen de 30 en 35 kilometer lang. Hotel Erica ligt vlakbij het Afrika Museum, Museumpark Orientalis en het Valkhof Musea in Nijmegen-centrum ligt ook op fietsafstand voor gasten die na de dagtocht nog een museum willen bezoeken.

"Zeven op de tien mensen hebben de intentie om op vakantie te gaan", stelt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Het aantal boekingen bleef aan het begin van dit jaar echter nog sterk achter op de wens om weg te gaan.

Begin dit jaar had 15 procent van de mensen met vakantieplannen ook echt wat geregeld. Dat liep in de maanden daarna op naar 22 procent. Nu de zomer is aangebroken, boeken steeds meer mensen. Velen geven ook aan vanwege de kleurcodes en de controles op corona in eigen land te blijven. Bij het onderzoek van NBTC gaf 45 procent van de Nederlanders aan in de zomer in eigen land op vakantie te gaan of dagjes uit te plannen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!