Instellingen

Reeënbronst wandeling`in Ede

Hinde met kalf
Hinde met kalf © Natuurcentrum Veluwe

EDE - Niet alleen herten, maar ook reeën hebben bronst. Dat is wel iets anders dan de hertenbronst. Het is op een ander moment van het jaar en reeën zijn veel rustiger. Maar wel erg “verliefd”. Ze hebben vrijwel geen aandacht meer voor de omgeving, alleen voor de reegeit. Reebokken vechten wel met andere reebokken die het wagen om in zijn met geursporen afgezette territorium te komen. Tijdens de bronst zal de reegeit zich niet zomaar gewonnen geven aan haar casanova. Ze daagt hem uit. Draait rondjes en geeft zachte geluidjes.

In de buurt Natuurcentrum Veluwe leven veel reeën en misschien is de bronst waarneembaar tijdens een wandeling met een natuurgids door dit gebied.

Natuurcentrum Veluwe organiseert op donderdag 5 en dinsdag 10 augustus reeënbronst wandelingen.
De wandelingen starten om 19:30 uur bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL te Ede, en duren ongeveer 2 uur. Vanwege de beperkingen tijdens de coronacrisis is er slechts ruimte voor 25 personen.

De kosten van de wandeling bedragen € 10,00 p.p. voor volwassenen en € 8,00 p.p. voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar.
Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de wandeling aanwezig te zijn. Het dragen van een lange broek en het meenemen van een verrekijker en een zaklamp wordt aanbevolen.

Voor deelname aan deze wandeling is reserveren noodzakelijk. Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!