Instellingen

Corona gooit weer roet in het eten voor de kermis

Lekker zwieren en zwaaien op de kermis
Lekker zwieren en zwaaien op de kermis © Piqsels

WINSSEN - De kermis die op 7 augustus zou beginnen in Winssen, is verplaatst naar volgend jaar. De kermis in Ewijk die op 14 augustus gepland staat, kan wel doorgaan én duurt één dag langer dan normaal. In Ewijk is het namelijk makkelijker voor de kermisexploitanten om zich aan de geldende coronamaatregelen te houden.

De kermis in Ewijk start nu op vrijdag op vrijdag 13 augustus en deze duurt tot 17 augustus. Op vrijdag is de kermis open van 19.00 tot middernacht. Alle andere dagen is de kermis geopend tussen 12.00 en 00.00 uur. Ondanks dat veel kermissen sneuvelen door de coronamaatregelen, staan er in onze regio toch nog een paar op de planning.

Andere kermissen in de regio

De kermis in Balgoij bij Dorpshuis 't Ballegoyke start op 10 september en duurt tot en met 13 september. De Wijchense Kermis staat gepland van 17 tot en met 21 september. In Horssen (gemeente Druten) opent de kermis van 24 tot en met 28 september. Tenslotte staat de najaarskermis van Nijmegen op de kalender van 2 tot en met 10 oktober. Of deze evenementen daadwerkelijk doorgang kunnen vinden, is nog niet bekend.

De gemeente Overbetuwe maakte al eerder bekend dat de Elster Paardemarkt op 6 september, afgelast is. Als je een echte kermisfanaat bent, kun je wel naar Venray waar de kermis vandaag is gestart. Deze duurt tot en met 4 augustus en staat op op het terrein van de Wetteling en een gedeelte van de Zuidsingel. Een week later kun je naar de kermis in Oss die op 12 augustus opent en tot en met 18 augustus duurt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!