Lokaal

Paarse heide wandeling in Ede

Bloeiende Heide
Bloeiende Heide © Natuurcentrum Veluwe
EDE - Ede is onder andere bekend door het grote heidegebied: de Noord- en Zuid-Ginkel ook wel de Ginkelse heide of kortweg de Ginkel genoemd. Vanaf ongeveer half augustus begint de struikheide volop te bloeien. De grote paarse vlakte is een prachtig gezicht en een trekpleister voor wandelaars
Naast struikheide vind je op de Ginkel op enkele vochtige plekken ook wat plukjes dophei(de). kraaihei(de) is veel zeldzamer op dit deel van de Veluwe.
De Ginkelse heide is het leefgebied van o.a. ringslang, konijn, tapuit, leeuwerik, zandhagedis en grauwe klauwier. Maar ook het domein van twee schaapskudden. De bloeiende heide wordt uiteraard bezocht door bijen en dat levert de imkers heerlijke heidehoning op, die dan weer o.a. in het natuurcentrum wordt verkocht.
Tijdens de Paarse heide wandelingen maak je kennis met dit prachtige heidegebied. Natuurcentrum Veluwe organiseert deze wandelingen op 20, 24 en 28 augustus.
De wandelingen starten bij Natuurcentrum Veluwe, Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL te Ede, en duren ongeveer 2 uur. Vanwege de beperkingen tijdens de coronacrisis is er slechts ruimte voor 25 personen.
Kijk voor meer informatie en aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl
De kosten van de wandeling bedragen € 10,00 p.p. voor volwassenen en € 8,00 p.p. voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.
Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de wandeling aanwezig te zijn. Het dragen van gemakkelijke en/of wandelschoenen wordt aanbevolen.
Voor deelname aan deze wandeling is reserveren noodzakelijk. Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl