Instellingen

Rolf Sanchez op vrijdag 20 augustus in het Openlucht Theater Ede

Rolf Sanchez
Rolf Sanchez © Persfoto

EDE - Op vrijdag 20 augustus komt Rolf Sanchez voor een optreden naar het Openluchttheater in Ede. Oorspronkelijk zou de geboren Edenaar optreden tijdens de Heideweek op het Kuiperplein, maar zoals bekend is de Heideweek vanwege Corona afgelast en zou het optreden van Rolf Sanchez dus ook niet doorgaan. Guus Wijnsouw, voorzitter van de Stichting Openluchttheater, is het gelukt om de populaire zanger toch naar Ede te halen, voor een optreden in het Openluchttheater.

Tijdens ‘Rolf Sanchez: Mi Aventura’ brengt Rolf de Latin vibes naar het theater met een breed repertoire aan Nederlandstalige, Engelstalige en Spaanstalige muziek.

Rolf Sanchez is op dit moment het grootste en meest succesvolle exportproduct van Nederland op het gebied van Latin muziek. Met niet minder dan drie nummer 1 hits in de US Billboard “Tropical Songs” chart, “Premio Juventud” en “Premios Nuestro” award nominaties in de categorie beste nieuwkomer en beste act plus vele uitverkochte shows in Midden-en Latijns-Amerika is hij vastberaden om zichzelf verder te vestigen als een wereldwijd succesvolle popartiest.

Nadat de King of Dutch Latin Muziek in 2019 terugkeerde uit de VS werd hij onder een breed publiek geliefd door zijn succesvolle deelname aan het populaire televisieprogramma 'De Beste Zangers van Nederland'. Uit dit programma kwam het nummer 'Pa Olvidarte' voort, een duet samen met Emma Heesters die de hoogste stijger in de hitparade werd en binnen drie weken in de top 5 belandde. Het duet hield 12 weken stand op de nummer #2 positie in de Top 40 en heeft inmiddels de 3x Platina status bereikt!

In juli 2020 lanceerde Rolf zijn single 'Más Más Más' en breekt zijn vorig record door de nummer #1 positie in de Nederlandse Top 40 te behalen en scoort daarmee de hoogst genoteerde NederlandsSpaanstalige hit ooit in Nederland. In de opvolgende weken behaalde hij eveneens de hoogste positie op alle andere hitlijsten waaronder: Spotify Top 50, de Nederlandse Top 40, Streaming Top 40, Nederlandse Shazam, Radio 538 Top 50 en de Dutch Single Top 100.

Inmiddels heeft zijn single 'Ven Ve' ook goud behaald en bestormt hij, samen met Marco Borsato, de hitlijsten met de laatste single “Hef Je Glas”. Verder zal eind dit jaar zijn eerste album verschijnen.

Rolf Sanchez treedt op met zijn eigen band The Latin Society en is een authentiek muziek fenomeen die je wegblaast met zijn vocale kunsten, kan laten dansen alsof je echt van die Latin heupen hebt en zoals Rolf zelf altijd zegt: 'Meenemen in een rollercoaster vol emotie'.

Niemand kan meer om dit multi-talent heen, noch Latin muziek.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!