Lokaal

Montmartre aan de Rijn op 21 augustus

WAGENINGEN - Zaterdag 21 augustus wordt voor de tweede keer Montmartre aan de Rijn georganiseerd op het plein voor de kerk aan de Bergstraat en op het 5 Mei plein. Een gezellige kleinschalige markt met live muziek, poëzie, sneltekenaars, goochelaar en kunst in Franse sfeer.
Om 11.00 uur wordt de aftrap van de dag gedaan door het Creatiefhuis met het stoepkrijtfeest voor alle kinderen van Wageningen! Tekenaars maken ter plaatse je portret, of tekenen een voor jou persoonlijk ansichtkaart. Kraampjes met werken van lokale kunstenaars, tweedehands boeken, streekproducten, brocante etc. Geniet van dit alles met een drankje en een hapje op de omliggende terrassen en luister ondertussen naar live muziek en de dichters, waaronder de nieuwe stadsdichter. En.. word verrast door goochelaar Janse Heijn.
Voor jongeren is er tussen 12.00 en 14.00 uur een Workshop Street art. Opgeven voor de Street art workshop: info@cultureleronde.nl. De katholieke Johannes de Doperkerk (Bergstraatkerk) opent ieder uur de deuren voor een rondleiding langs kerkelijke kunst. De dag wordt rond 16.00 uur afgesloten met muziek van @Lynn. Het programma is vanaf begin augustus te vinden op www.cultureleronde.nl