Lokaal

Zomervakantie: leuke dingen om te doen

Jeugdactiviteiten in de zomervakantie
Jeugdactiviteiten in de zomervakantie © Gemeente Ede
EDE - Verveel jij je omdat er weinig leuke dingen te doen zijn door corona? En zou jij in de vakantie graag leeftijdsgenoten ontmoeten? Gelukkig zijn er in onze gemeente veel organisaties die ook in de zomer leuke activiteiten organiseren. Van een sportweek en ArcheoHotspot tot acteerworkshop!
Op www.ede.nl/jongerenactiviteiten staat een overzicht met activiteiten voor jongeren en kinderen. Zo blijf jij altijd op de hoogte van wat er te doen is. Ook op de Facebookpagina van je wijk vind je activiteiten bij jou in de buurt.
Sommige activiteiten zijn gratis, voor andere wordt een kleine bijdrage gevraagd. Aanmelden is voor de meeste activiteiten noodzakelijk. Hieronder een greep uit de activiteiten die in de zomervakantie plaatsvinden.

Sport

Sportservice Ede organiseert twee SAM sportweken, een in Ede en een in de dorpen (elke dag een ander dorp). Doe mee met bijvoorbeeld klimmen, bootcamp, krav maga of lekker rustig vissen.

Geschiedenis

Ook bij Cultura Erfgoed kun je deze zomer leuke dingen maken en doen:
  • 28 juli: ArcheoHotspot Kids: zoek de scherven bij elkaar! Ga zelf aan de slag met scherven die archeologen diep onder de grond hebben gevonden. Lukt het jou om met de scherven een complete pot te plakken?
  • 3 augustus: Schilder je grotschildering. Ga terug in de tijd en schilder net zoals de jagers een grotschildering. Je gaat aan de slag met okerverf en takjes als kwasten.
  • 3 augustus: Maak je prehistorische geluksbuidel. Kan jij een beetje extra geluk gebruiken? Kom dan een geluksbuideltje maken met prehistorisch gereedschap. Want ook toen kwam geluk al goed van pas: voor een succesvolle jacht, een rijke oogst of goede gezondheid.

Creatief

Voor creatieve activiteiten kun je bij Cultura terecht:
  • TechLab workshops: maak bewegende bouwwerken van LEGO (27 juli), ga aan de slag met de 3D-printer (3 augustus) en nog veel meer.
  • 2 augustus: workshop acteren
  • 9 augustus: workshop striptekenen
Benieuwd naar het volledige overzicht? Ga dan naar www.ede.nl/jongerenactiviteiten.