Lokaal

Zevenheuvelenhuis geopend: zorg voor mensen met geheugenproblemen

GROESBEEK - In 1992 werd er een nieuwe basisschool gebouwd aan de Zevenheuvelenweg in Groesbeek, de Gerardus Majella. Na de fusie met basisschool Sionsheuvel kwam het pand leeg te staan. Clown Kwibus mocht vervolgens als ‘anti kraakclown’ het pand betrekken en organiseerde daar vele leuke kinderfeesten. Maar op 15 februari 2020 viel voor hem ook het doek en gaf Kwibus daar zijn laatste kinderfeestje. Het gebouw werd verkocht aan ‘Dagelijks Leven”. Deze organisatie opende onlangs op deze locatie het Zevenheuvelenhuis.
Wij proberen met onze organisatie mee te bewegen met het ritme van onze bewoners, waarbij wij ons als personeel aanpassen aan de bewoners
Locatie-manager Gaby Arians: "Wij verlenen 24-uurs zorg aan bewoners met geheugenproblematiek. waarin we het belangrijk vinden dat mensen hun eigen regie behouden. We zijn een open huis, mensen zitten hier niet opgesloten, kunnen naar buiten, ook van het terrein. Wij proberen met onze organisatie mee te bewegen met het ritme van onze bewoners, waarbij wij ons als personeel aanpassen aan de bewoners".
"We proberen een huishouden te draaien waarbij de bewoners helpen met eten koken, de was doen, gewoon de huishoudelijke dingen die in het dagelijkse leven voorkomen, proberen we hier vast te houden".

Wachtlijst voor mensen met geheugenproblemen

"De oude Gerardus Majella school heeft een prachtige nieuwe bestemming gekregen, want we hadden al langer een wachtlijst voor mensen met geheugenproblemen, en die hebben we nu voor een gedeelte kunnen oplossen omdat hier 20 mensen kunnen wonen. Daar ben ik alleen maar ontzettend blij mee", zegt wethouder Irma van de Scheur.

Visie Dagelijks Leven

Dagelijks Leven is een landelijke organisatie met ruim 70 huizen, verspreid over het gehele land. De organisatie werkt volgens de volgende visie: "Wonen met intensieve zorg voor mensen met geheugenverlies kan beter: meer welzijn, meer beleving en meer kwaliteit tegen lagere kosten. Dit realiseren we door het verbinden van goede medewerkers, het ontwikkelen van mooie en duurzame locaties, het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg en door efficiënt en effectief organiseren".
Omroep Berg en Dal TV nam een kijkje: