Lokaal

Herinrichting Centrum Groesbeek: Informatiebus op Marktplein

Informatiebus in het centrum van Groesbeek
Informatiebus in het centrum van Groesbeek © gemeente Berg en Dal
GROESBEEK - Vanaf vandaag kan je bij de informatiebus op het marktplein in Groesbeek laten weten wat voor toekomst jij wilt voor het Groesbeeks centrum. De bus staat er tot en met zaterdag 10 juli, dagelijks van 10 tot 16.00 uur.
In de bus kunnen geïnteresseerden animatiefoto’s bekijken van wat er mogelijk is en kunnen ze zien hoe het marktplein er door de jaren heen heeft uitgezien. Verder kan men in gesprek gaan over wensen en meningen over de inrichting van het marktplein, Dorpsplein en de Dorpsstraat.
Het centrum van Groesbeek moet een plek worden waar je trots op kunt zijn, met voor elk wat wils”.
De mening van de inwoners en andere betrokkenen is essentieel voor wethouder Sylvia Fleuren: “Samen met onze inwoners, ondernemers en anderen maken we een keuze voor een eigentijds, aantrekkelijk centrum. Het centrum van Groesbeek moet een plek worden waar je trots op kunt zijn, met voor elk wat wils”.

Enquête in De Rozet en online

Via het huis-aan-huisblad De Rozet en de gemeentelijke website kan iedereen zijn/haar mening geven over het marktplein, het Dorpsplein en de Dorpsstraat. Op de website staan animatiebeelden om deelnemers een indruk te geven wat er mogelijk is. De enquête stond de week van 29 juni in De Rozet en is online in te vullen tot en met zaterdag 17 juli.

In gesprek met belanghebbenden

Naast deze peilingen gaat de gemeente in gesprek met verschillende belanghebbenden. Denk aan verenigingen van eigenaren van omliggende gebouwen, evenementenorganisaties (kermis, carnaval, markt etc.), ondernemers en verschillende andere partijen.