Instellingen

Speuren naar wild vanuit Natuurcentrum Veluwe

Hinde
Hinde © Natuur Centrum Veluwe

EDE - Misschien zie je edelherten of wilde zwijnen. Of hertenkalfjes (de “bambi’s” van de Veluwe) en van die kleine “pyjamaatjes” (biggetjes van wilde zwijnen). Soms komt er een vos of een das voorbij. En ook reeën laten zich zien. Het blijft altijd spannend welke dieren zich laten bewonderen. Vanuit de wildkansel is het iedere keer weer een verrassing wat er op de wildweide gebeurt.

De wildkansel is alleen toegankelijk onder begeleiding van een gids van het Natuurcentrum. Vanwege de beperkingen tijdens de coronacrisis is er slechts ruimte voor 20 personen. De ruimte is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De tocht is niet geschikt voor kinderen onder de 8 jaar.

De deelnemers gaan onder begeleiding op de fiets van het Natuurcentrum naar de wildkansel en lopen vervolgens met de gids vanaf de rand van het bos over een ‘fluisterpad’ naar de ingang van de kansel.

De kosten van de Wildkanseltocht, inclusief het gebruik van een fiets van het Natuurcentrum, bedragen € 12,50 p.p. voor volwassenen en € 10,00 p.p. voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar.

De tochten duren tot de schemering, ongeveer 2 tot 3 uur.
Kijk voor programma en aanvangstijden op www.natuurcentrumveluwe.nl
Deelnemers worden verzocht een halfuur voor aanvang van de tocht aanwezig te zijn en donkere kleding te dragen. Het verdient aanbeveling om een verrekijker mee te nemen.

Startpunt is het Natuurcentrum Veluwe, gelegen aan de Groot Ginkelseweg 2a, 6718 SL Ede (een zijweg van de N 224, provinciale weg Arnhem-Ede).
Voor deelname aan deze tocht is reserveren noodzakelijk. Reservering en betaling kan alleen via www.natuurcentrumveluwe.nl

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!