Lokaal

Pitbox wacht door corona nog op startsein

Pitbox wacht door corona nog op startsein
Pitbox wacht door corona nog op startsein © REGIO8
DOETINCHEM - Raceliefhebbers kunnen in de nieuw ontwikkelde gamehal De Pitbox in Doetinchem hun hart ophalen. In december stond het personeel van de gamehal in de startblokken om mensen te laten racen, maar vanwege de invoering van de aangescherpte lockdown bleef het startlicht op rood.
"De jeugd in Doetinchem en omstreken heeft niet heel veel te doen, waardoor dit een mooie plek is voor de jongeren om zich te vermaken" aldus de eigenaar van De Pitbox, Sjoerd Koster. Toen hij wilde starten moest de 37-jarige ondernemer gelijk een tegenvaller verwerken. "Toen we net wilden beginnen kwam de lockdown en stopte alles", vertelt Koster. ''Met de regels die daarvoor van kracht waren hadden we wel kunnen starten, aangezien alles hier ook op afstand kan." Echter is de stevige lockdown van het kabinet nog steeds van kracht, waardoor er niets gedaan kan worden in de bedrijfshal, met de daar bijbehorende kantine.
Volgens de eigenaar is de onderneming ook een risico, ondanks de toenemende populariteit van de Formule 1 door het succes van Max Verstappen. "Ik ben heel enthousiast, maar het is ook wel een sprong in het diepe", doelt de Formule 1-liefhebber op de weinige simracingsclubs die er nu nog in Nederland zijn. "We krijgen in ieder geval erg veel positieve reacties en ik zie dat de populariteit van Formule 1 en simracen alleen maar groter wordt." In de toekomst hoopt Koster voor competitiviteit te brengen in het racen: "Mijn ambitie is dat die locaties dan uiteindelijk tegen elkaar kunnen racen en een echt wedstrijdgevoel krijgen."

Uitbreiden in de toekomst

De gemeente Doetinchem is ook enthousiast. Volgens Koster zien zij De Pitbox het liefst in het centrum van de stad. De eigenaar zelf wil in de toekomst graag uitbreiden. ''De gemeente heeft contact gezocht om het in het centrum te krijgen, maar dat heb ik nog even afgehouden", zegt Koster die eerst wil kijken of het storm loopt. "Wanneer mensen enorm enthousiast zijn en liefhebbers van ver komen om te racen, dan zullen we gaan kijken of we het elders ook gaan openen."
Foto: REGIO8