Lokaal

Celstraffen na poging doodslag in Didam

Celstraffen na poging doodslag in Didam
Celstraffen na poging doodslag in Didam © REGIO8
DIDAM - Een 22-jarige en een 24-jarige man uit Arnhem moeten 36 maanden de cel in voor het medeplegen van een poging tot doodslag in Didam. Dat het slachtoffer het incident overleefde is volgens de rechtbank te danken aan de artsen in het ziekenhuis.
“Het slachtoffer liep door de mishandeling een aantal breuken in zijn gezicht op en hij moest daarvoor een zware operatie ondergaan”, laat de rechtbank Gelderland weten over de verwondingen van het slachtoffer. Het incident vond juni vorig jaar rond 04.00 uur ’s ochtends plaats. De Arnhemmers stonden op straat en konden het niet waarderen dat het slachtoffer vroeg of ‘het wat zachter mocht’. Bij de daaropvolgende confrontatie werd de man meerdere keren in zijn gezicht geschopt.
De verdachten gaven aan dat zij zich hebben verdedigd en dat één van de Arnhemmers alleen een aantal vuistslagen heeft gegeven. De rechtbank ging niet mee in die argumentatie gezien de ernst van de verwondingen. Bovenop de gevangenisstraf van 36 maanden moeten de daders een schadevergoeding van ruim 20.000 euro betalen aan het slachtoffer.
Foto: REGIO8 (archief)