Klaas op Klompen

Ontdek de Gelderse klompenpaden

Klaas op Klompen

Inmiddels zijn er maar liefst 143 klompenpaden. Er zijn er een paar in Utrecht, maar de meeste liggen in Gelderland. Dit maakt klompenpaden een echt Gelders fenomeen. De paden lopen over boerenerven, door prachtige natuur en langs historische plekken.

Wandelend door bossen met dansende dennenbomen, over drassige paadjes van boerenerven en langs klaterende beekjes ontdekt Klaas Drupsteen in het programma Klaas op Klompen de klompenpaden van Gelderland. Onder het genot van de prachtige natuur van onze provincie praat hij met voorbijgangers en bewondert hij de hoogtepunten die hij op zijn pad tegenkomt.

Alle uitzendingen van Klaas op Klompen zijn te bekijken via Uitzending Gemist.

Klaas Drupsteen

Klaas Drupsteen:
"Hoewel ik natuurlijk altijd al wel eens een wandelingetje maakte, ben ik nooit een fanatieke wandelaar geweest. Dat veranderde toen wij een hond kregen en het werd nog meer door de verschillende wandelprogramma’s die ik de laatste jaren voor Omroep Gelderland heb gemaakt. Ik heb de provincie Gelderland inmiddels van zoveel kanten gezien en ik geniet er elke keer van. Wat is het een prachtige, veelzijdige provincie. Wat is het een voorrecht en een genot om steeds weer andere delen te ontdekken. En om zoveel mensen te ontmoeten.

Als ik op pad ben voor ‘Klaas op klompen’ en een klompenpad loop, gebeurt er altijd wel iets onverwachts en unieks. En elke keer kijk ik mijn ogen uit naar al het moois dat de natuur, zeker in onze provincie, te bieden heeft. Af en toe moet ik even in mijn arm knijpen om te ontdekken of het wel echt waar is dat ik voor mijn werk zoveel moois, leuks en bijzonders beleef!"