Instellingen

De klas van Peter Hoefnagels

In de vijfdelige serie De klas van Peter Hoefnagels gaan vijf bekende Gelderlanders terug naar de middelbare school. Ze schuiven nog één keer terug de schoolbanken in. De bekende Gelderlanders die terug de klas in duiken zijn Emile Ratelband, Jochem van Gelder, Sven Ratzke, Erik Mesie en André Manuel.

Aan de leerlingen van de klas waarbij zij aansluiten vertellen ze over hun eigen tijd op de middelbare school. Waarom werd Emile door zijn klasgenoten gepest? Om welke reden spijbelde Sven Ratzke? En kon de docent van Erik Mesie wel orde houden in zijn klas? Deze en andere vragen beantwoorden zij tijdens hun bezoek aan de middelbare scholieren.

Toneelstuk

De herinneringen die de bekende Gelderlanders met hun eenmalige klasgenoten delen, spelen de scholieren vervolgens na. Met hun toneelstuk wordt een blik op het verleden van de bekende Gelderlander geworpen.

Ook zien we in iedere aflevering een kort portret van een bezoek van Emile, Jochem, Sven, Erik en André aan hun eigen oude middelbare school. Herkennen zij hun school nog terug? Welke herinneringen komen het eerst bij hen naar boven?

Peter Hoefnagels

De serie is een samenwerking met het YouTube-kanaal Peter Hoefnagels. Peter Hoefnagels is de grootste YouTube-docent in Nederland. Hij daagt leerlingen uit en zoekt regelmatig de grenzen op.

De klas van Peter Hoefnagels is vanaf 26 juli één week lang iedere dag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland.