Instellingen

In de zesdelige serie Jan houdt huis kijkt Jan de Hoop binnen bij bijzondere huizen. Plekken waarvan de eigenaren zeggen: 'Hier wil ik oud worden!'. Hij krijgt een rondleiding en ontdekt wat de plek met hen doet. Ook gaat hij op zoek naar het antwoord op de vraag: hoe draagt deze plek bij aan hun geluk?

Oplossingen voor het woningtekort

Daarnaast gaat Jan op zoek naar oplossingen voor het woningtekort. Koopwoningen die voor veel mensen onbetaalbaar worden en jarenlange wachtlijsten voor een huurwoning: Nederland, en dus ook Gelderland, heeft een groot tekort aan huizen. En het ziet er voorlopig niet naar uit dat dat gaat veranderen, maar hoe gaan de huizenzoekers dan in Gelderland ook uiteindelijk hun plekje vinden?

Initiatieven

Met zes initiatieven laten we zien hoe er in Gelderland wordt omgegaan met het woningtekort en op welke manieren geprobeerd wordt de krapte aan te pakken. Samen met deskundigen wordt er onder andere gesproken over de korte- en langetermijnoplossingen. De onderwerpen die centraal staan zijn:

  • Betere doorstroming ouderen
  • Goedkope starterswoningen
  • Milieuvriendelijk bouwen (circulair)
  • Sneller bouwen
  • Ombouwen van gebouwen naar woonhuizen

Jan houdt huis is vanaf 8 juni iedere dinsdag te zien om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.