Radio Gelderland ontvangen via DAB+

Onlangs is de frequentie van Radio Gelderland via DAB+ gewijzigd. Zo is Omroep Gelderland van meerdere losse frequenties (8A, 6B, en 7A) naar één nieuwe frequentie gegaan: 12B. Hierdoor zal de ontvangstkwaliteit binnen Gelderland verbeteren, maar is tegelijkertijd ontvangst (tot ver) buiten de provincie niet altijd meer mogelijk.

Moderne DAB radio’s (zoals in veel auto’s) herkennen dat er een nieuwe frequentie is en zullen op de achtergrond de omschakeling volgen. Maar voor sommige radio's kan het gevolgen hebben, omdat deze niet automatisch zoeken naar de beste digitale zender. Deze radio's 'onthouden' alleen de oude frequentie van Radio Gelderland.

Wat kan ik doen om Radio Gelderland weer te ontvangen?
De frequentie op de radio moet even aangepast worden. Met andere woorden: Radio Gelderland moet opnieuw gezocht worden. Het zoeken naar de juiste frequentie verschilt per merk en toestel. Dat staat in de handleiding van het toestel, daar kan helaas geen algemene uitleg voor gegeven worden.

Kanaalwijziging
Omroep Gelderland was te bereiken op 8A, 6B en 7A. Dit is nu één frequentie geworden: 12B.

Heb je naar aanleiding van deze uitleg nog technische vragen over het zoeken naar de juiste frequentie? Neem dan contact op met de leverancier van de radio of plaatselijke elektronica winkel.