Instellingen

In het nieuwe seizoen van Het Lekkerste van Gelderland gaat beroepsproever Jochem van Gelder op zoek naar Gelderse streekgerechten én wie deze het beste kan maken.

Tijdens zijn speurtocht bezoekt hij steden, plaatsen, dorpen en gehuchten die hem leiden naar meer informatie over de Gelderse eetgewoontes van vroeger, de verhalen achter de verschillende gerechten en de betekenis van hun naam.

Iedere aflevering gaan drie kandidaten de strijd aan in de kookstudio (De Groene Schuur in Groessen). Wie maakt het gerecht van die week het allerlekkerste klaar? Iedere aflevering vertelt een expert over de achtergrond van het gerecht. TV-kok Sandra Ysbrandy geeft tips en meer informatie in de keuken en bepaalt samen met de expert wie wint.

Elke week staat een ander Gelders streekgerecht op het menu. Ouderwetste gerechten, eigentijdse gerechten, persoonlijke twists, smaakverrassingen en strijd: Het lekkerste van Gelderland heeft alle ingrediënten in huis om de streekgerechten van Gelderland extra in de schijnwerpers te zetten.

Op tweede kerstdag, 26 december, strijden alle winnaars tegen elkaar voor de uiteindelijke winst. De winnaar wint eeuwige roem, de titel ‘Winnaar Het Lekkerste van Gelderland 2021’ én een trofee: een gouden pollepel.

Het Lekkerste van Gelderland
start weer op zaterdag 16 oktober en is wekelijks te zien om 17.20 uur op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering gemist? Terugkijken kan op Uitzending Gemist of YouTube.