Instellingen

Sinds de coronacrisis werken de mensen in de zorg extra hard voor ons allemaal. In deze gekke, onzekere tijd staat deze beroepsgroep, die normaal enigszins onzichtbaar hun werk doen, vol in de schijnwerpers. Wat beweegt deze mensen, hoe beleven zij de coronatijd en hoe gaan ze om met druk en tegenslagen?

In het nieuwe TV-programma Hart voor Zorg loopt presentator Sonja Booms mee met medewerkers in diverse zorginstellingen. Sonja gaat ervaren wat deze mensen dagelijks meemaken en hoe ze daar professioneel maar ook persoonlijk mee omgaan. Wat drijft hen om elke dag klaar te staan voor andere mensen? Wat zijn de mooie kanten van hun beroep en wat zijn aan de andere kant de dilemma's, taboes en frustraties? Wat nemen ze mee naar huis of waar liggen ze ’s nachts wakker van? Je ziet in deze 8-delige serie hoe gevarieerd het werken in de zorg is. Van de gehandicaptenzorg tot ouderenzorg, van geestelijke gezondheidszorg tot verloskunde.

Waarom kiest de zorgmedewerker er juist voor om te werken met die doelgroep? We vragen het aan Ruben Kortekaas die met meervoudig gehandicapten werkt bij Siza `s Koonings Jaght, of Maaike Donker die ons meeneemt naar haar patiënten thuis. Wat al deze mensen bindt is de passie voor het vak. Ze geven ons een inkijkje in deze bijzondere, gevarieerde wereld waar je normaal gesproken niet mee in aanraking komt.

Hart voor Zorg is iedere donderdag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Wil je een aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.