Instellingen

> terug naar GLD Doc

Go Short

Go Short organiseert de Gelderland Film Pitch, een pitching platform en productietraject voor korte films. Het biedt Gelderse filmmakers de mogelijkheid om een korte film te realiseren.

De drie winnaars van de Gelderland Film Pitch mogen hun project gaan produceren, met een budget van minimaal €9.000 en maximaal €13.000. Go Short stelt een minimaal productiebudget van €5.000 euro beschikbaar en dit wordt door Omroep Gelderland aangevuld tot €7.500. De overige €1.500 tot €4.000 dient te worden verworven door middel van een crowdfundingcampagne in samenwerking met CineCrowd.

Meer over Go Short

Go Short is hét platform voor de korte film en filmtalent van Nederland. Al 13 jaar lang zet Go Short zich in voor jonge talentvolle filmmakers. Het festival biedt een internationaal podium, een on demand platform en een groot publiek. Naast het internationale filmfestival in Nijmegen dat jaarlijks zo’n 20.000 bezoekers trekt, heeft Go Short het hele jaar door een actieve rol in productie, distributie en het cureren van korte films en de ondersteuning van talentvolle filmmakers.

Sinds 2018 vervult Go Short ook een steeds grotere rol als platform voor regionale talentontwikkeling. Door het organiseren van o.a. de Gelderland Film Pitch probeert Go Short een fundamentele bijdrage te leveren aan het verbeteren en stimuleren van het makersklimaat in de eigen regio.

De Gelderland Film Pitch wordt ook ondersteund door Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.