Go Short

Go Short organiseert de Gelderland Film Pitch, een pitching platform en productietraject voor korte films. Het biedt Gelderse filmmakers de mogelijkheid om een korte film te realiseren.

De winnende projecten ontvangen een startbudget van € 5.000, door Go Short beschikbaar gesteld. Dit wordt door Omroep Gelderland aangevuld tot € 7.500. Daarnaast organiseren de winnaars een crowdfunding om tot het benodigde bedrag voor hun films te komen.

Meer over Go Short

Go Short is hét platform voor de korte film en het filmtalent van Nederland. De organisatie is jaarrond actief op het gebied van ontwikkeling, presentatie, distributie en promotie van de korte film en talentvolle makers. Het jaarlijkse internationale filmfestival in april is het hoogtepunt. Het omvat, naast een competitie die kwalificeert voor de Oscars, BAFTA en European Film Awards, een uitgebreide randprogrammering voor zowel publiek als internationale filmprofessionals én een scholierenprogramma.

Sinds 2019 vindt Go Short ook in Arnhem plaats en wordt de Gelderland Film Pitch georganiseerd. De vierde editie van Go Short Arnhem vond plaats van 8 tot en met 11 september 2022. De 15e editie van het festival in Nijmegen is in april 2023.

De Gelderland Film Pitch wordt ook ondersteund door Gemeente Arnhem, Provincie Gelderland en het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland.