Fa. Milie BV

In Fa. Milie BV worden Gelderse familiebedrijven, uit verschillende branches, in de spotlights gezet. Welke veranderingen zijn er door de jaren heen geweest, hoe is de familiesfeer en wat maakt een familiebedrijf zo bijzonder? We bieden specifiek een podium aan bedrijven die het afgelopen jaar iets bijzonders hebben meegemaakt of waar binnenkort iets staat te gebeuren.

Ondernemen in crisistijd
Hoe zijn de familiebedrijven de coronacrisis doorgekomen? Familiebedrijven vormen een belangrijk onderdeel van de economie. Hoe zij de coronacrisis hebben doorstaan, is dus van groot belang. Voor familiebedrijven is het haast per definitie niet de eerste crisis die zij meemaken.

Het bedrijf zit minstens twee generaties in de familie. Enkele van de grootste familiebedrijven zijn al in de negentiende eeuw opgericht. Zij maakten twee wereldoorlogen mee, de depressie van de jaren dertig, de oliecrisis uit de jaren zeventig en de kredietcrisis van 2008. En ze overleefden ze allemaal. Zeven van de tien bedrijven in Gelderland zijn familiebedrijven. De ruim 45.000 Gelderse familiebedrijven zijn goed voor 32% van alle banen.

Het nieuwe seizoen van Fa. Milie BV is iedere donderdag om 17.15 uur te zien op TV Gelderland. Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.