De Ermelose Ciham Fennich is een crowdfundingsactie gestart om haar droom te verwezenlijken: het maken van T-shirts die voorzien zijn van braille. Ze heeft in totaal 13.500 euro nodig.
Burgemeester Mark Boumans wordt maandagavond door commissaris van de Koning John Berends herbenoemd als burgemeester van Doetinchem. Drentenaar Boumans kwam in 2017 als burgemeester naar de Achterhoekse plaats. Ook de komende zes jaar wil hij graag burgervader blijven. Hoe kijken drie personen in zijn directe omgeving naar hem?
Na een groots afscheid in GelreDome in 2015 leek de rock 'n' roll era van de Achterhoekse band Normaal eventjes voorbij. Maar bij De Week van Gelderland vertelt frontman Bennie Jolink (76) over zijn kleinkind en boek. Ook zingt hij de nieuwste hit: 'Poetin is een klootzak'.
Eieren en asperges zijn momenteel flink aan de prijs, maar toch hechten veel mensen waarde aan de traditie en kiezen ze ook nu voor een klassieke paasbrunch. Dat zegt chef-kok Bouke van der Zaag uit Otterlo.
Er komen steeds meer studenten in de problemen door het bindend studieadvies (bsa). Dat schetst althans de Nijmeegse Studentenvakbond AKKU. Zij heeft een speciaal meldpunt geopend waartoe gedupeerden zich kunnen wenden. Gelderse hogescholen en universiteiten herkennen het beeld niet, maar nemen de zorgen wel serieus.
Ruim twee en een half jaar konden mensen bij de GGD's terecht voor een coronatest, maar dat is na vandaag gedaan. In Tiel verdween voor de allerlaatste keer een door de overheid betaald teststaafje in een neus.
Deze maand is het drie jaar geleden dat het coronavirus Gelderland bereikte. De wereld kwam er in een paar weken geheel anders uit te zien voor vrijwel iedereen. Ook voor huisartsen, die in korte tijd moesten leren handelen naar de omstandigheden.
Het leed en de hoop in de donkere dagen van covid in Tiel, allemaal vastgelegd door persfotograaf Raphaël Drent. Een selectie van duizenden foto's die de Tielenaar de afgelopen jaren maakte is vanaf komende zaterdag te zien in cultureel centrum Zinder in Tiel.
Nederlandse artsen zien geen heil meer in verdere behandeling van Chris Tolsma (nu 48) als hij in april 2021 met een corona-infectie op de intensive care ligt. Maar doodgaan is niet wat de Apeldoorner met zijn vrouw heeft afgesproken. Terwijl hij in kunstmatige slaap ligt, vecht zijn familie voor 'een eerlijke kans'. Die vinden ze in Duitsland, waar Chris voor de dood wordt weggegrist.
Er moet een streep worden gezet door coronaboetes die worden aangevochten voor de rechter. Dat betoogde Henny Sackers maandag op NPO Radio 1. Hij is politierechter, en hoogleraar sanctierecht in ruste van de Radboud Universiteit.