Instellingen

Welk dorpshuis in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk? Wie wint de titel Dorpshuis van het Jaar 2020? De zes finalisten zijn bekend, de strijd kan beginnen!

Het programma

Voor het vierde jaar op rij wordt hét Dorpshuis van het Jaar gezocht. Net als in voorgaande jaren strijden in 2020 zes dorpshuizen om de prestigieuze titel. Via www.dorpshuisvanhetjaar.nl hebben zich veel mooie, leuke, inspirerende en innovatieve ontmoetingsplekken aangemeld.

De wedstrijd mag dan Dorpshuis van het Jaar heten, alle ontmoetingsplekken in Gelderland – zowel in stad als dorp – konden zich aanmelden. Een deskundige jury heeft vervolgens de aanmeldingen beoordeeld en de volgende zes finalisten geselecteerd:

  • Bolderburen in Culemborg
  • Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen
  • De stadsboerin in Doetinchem
  • Ons Honk – Zuid doet samen in Apeldoorn
  • Wijkcentrum Wijchen Zuid in Wijchen
  • De Broederij in Nijmegen

Op TV

Angelique Krüger doet voor Omroep Gelderland wederom verslag van de wedstrijd en gaat langs bij de zes finalisten. Tijdens acht afleveringen gaan de genomineerden de strijd met elkaar aan. De eerste aflevering is vanaf 11 oktober om 17.20 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2020. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

De verkiezing Dorpshuis van het Jaar is een initiatief van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland, Omroep Gelderland en provincie Gelderland. De Leefbaarheidsalliantie bestaat uit Vereniging Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK), Plattelands Jongeren Gelderland (PJG), Spectrum partner met elan en Zorgbelang Inclusief. Samen zetten zij zich in voor de leefbaarheid van Gelderland.

Meer informatie is te vinden op www.dorpshuisvanhetjaar.nl of Facebook.