Instellingen

De Helden van het G-team

In de vierdelige serie De Helden van het G-team kijken we mee met het allereerste seizoen van het G-team van de Graafschap. Zij spelen in de Bijzondere Eredivisie. We volgen elf jongens en meisjes met een beperking die de grenzen van hun kunnen opzoeken en alles geven om de eer van De Graafschap hoog te houden.

Hoewel Corona het programma behoorlijk in de war schopt weet het team er toch het beste van te maken. De Helden van het G-team gaat vooral over voetbal, maar ook over vriendschap en het maken van plezier.

Het G-team

Een seizoen lang spelen de G-teams, teams van kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, van verschillende betaalde voetbalclubs tijdens verschillende rondes een aantal wedstrijden tegen elkaar. Alles rondom het G-team van de Graafschap ademt Eredivisie. Ze worden vervoerd in de officiële spelersbus. Spelen in de mooiste stadions. Worden onthaald als helden. Een uitgebreide staff leidt de competitie in goede banen. Met bevlogen hoofdtrainer Boudewijn en assistent-trainer Eddy is er aan professionaliteit geen gebrek.

Een wankele start

In de eerste aflevering van De Helden van het G-team is het eindelijk zover. De eerste wedstrijddag van de bijzondere eredivisie is aangebroken. De spelers van het G-team vertrekken in de spelersbus van De Graafschap vol goede moed naar stadion De Koel, de thuishaven van VVV-Venlo.

Nadat trainer Boudewijn de opstelling bekend heeft gemaakt en de spelers de laatste instructies hebben gekregen, is het tijd om te voetballen. Wint De Graafschap de eerste wedstrijd? Het elftal van VVV-Venlo lijkt een sterke tegenstander. De emoties lopen hoog op. Vooral bij de gedreven Thies die het als laatste man zwaar te verduren krijgt.

De Helden van het G-team is van 13 september tot 4 oktober elke maandag om 17.20 uur te zien op TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.