De carnavalsoptochten gaan dit jaar helaas niet door, maar dat betekent niet dat we carnaval zomaar aan ons voorbij laten gaan. Presentatoren Frank Oosterwegel, Linda Geerdink en Esther Stegeman trekken de provincie in en gaan op zoek naar liefhebbers van carnaval: wat gaan zij dit jaar doen?

We brengen een bezoek aan het prinsenpaar van Angeren. Hun optocht ging vorig jaar niet door vanwege de storm, en dit jaar opnieuw niet vanwege corona. Daarom is er een alternatief bedacht: op zondagmorgen 14 februari zal er een miniatuuroptocht te bewonderen zijn met carnavalswagens op schaal en met uiteraard het prinsenpaar.

Ook in het carnavalsbolwerk Groenlo wordt carnaval niet zomaar overgeslagen. Om in verbinding te blijven met de Groenlose bevolking, is er sinds de 11e van de 11e een speciale carnavalsetalage opgericht, midden in het centrum van het dorp. Wij zijn aanwezig bij de inrichting van de laatste etalage.

Ook bij carnavalsvereniging De Paverts in Zeddam laten ze carnaval niet zomaar voorbij gaan. Voor dit bijzondere jaar hebben ze namelijk een speciaal biertje ontwikkeld. En dit biertje werd een paar weken geleden als verrassing langs de ruim 400 leden gebracht.

Carnaval in Gelderland is van 13 t/m 15 februari om 17.20 uur te zien bij TV Gelderland. Overdags blikken we van 12.00 - 17.00 uur terug op de carnavalsoptochten van de afgelopen jaren.