Instellingen

Dit zijn de genomineerden van de BuitenGewoon Filmwedstrijd!

Samen met jou gingen we dit jaar op zoek naar de mooiste films over de Gelderse natuur. Na tientallen prachtige inzendingen, verdeeld over drie categorieën, maakte BuitenGewoon de kanshebbers bekend. Inmiddels zijn de stemmen geteld en heeft de jury gesproken: de winnaars zijn bekend!

De wedstrijd
De filmwedstrijd bestaat uit drie categorieën:

  • Mobiel: De maximale lengte van een film is 01:00 minuut en deze mag alleen gefilmd zijn met een mobiele telefoon. Deze categorie is tevens de publieksprijs.
  • Kort: Qua materiaalgebruik zijn er bij deze categorie geen restricties. De maximale lengte van video’s is 01:30 minuten. De jury beslist welke film wint.
  • Lang: In films van maximaal 04:00 minuten zoeken we in deze categorie prachtige verhalen uit de Gelderse natuur. De jury beslist welke film wint.

De jury
De driekoppige jury van de wedstrijd bestaat uit filmmaker Luc Enting (WILD), meteoroloog en bioloog Margot Ribberink en natuurcameraman Dick Harrewijn (WILD, Silence of the tides). Samen gingen zij in conclaaf om te bepalen welke inzendingen de meeste indruk maakten.

Verantwoord de natuur in
Zoals altijd, dus ook bij deze wedstrijd, is ons uitgangspunt dat wij als mensen te gast zijn in de natuur. Verstoring van dieren, of het zonder toestemming betreden van afgesloten gebieden past hier duidelijk niet bij. Als we zien dat ingestuurd materiaal niet overeenkomt met deze visie kan er besloten worden om dit materiaal niet aan de wedstrijd mee te laten doen. Bij twijfels kan er ook contact worden opgenomen met de maker om te kijken hoe bepaalde opnames tot stand zijn gekomen.

De BuitenGewoon Filmwedstrijd is een samenwerking tussen Omroep Gelderland, Buitengewoon, Focus Filmtheater en de Provincie Gelderland.